(postnatale depressie)

1 op de 10 vrouwen krijgt een postpartum depressie. Zijn bij jou de babyblues van de kraamweek blijven hangen? Of heb je een paar weken na je bevalling last van symptomen van depressieve gevoelens gekregen? 
(klik hier voor de symptomen)

Dan zou jij zomaar een postpartum depressie kunnen hebben. Dit kan fysieke oorzaken hebben; veranderde werking van de schildklier, hormonale disbalans of een vitaminetekort. Dan is het van belang dat uit te sluiten en eventueel te behandelen.

Bij mij kun je terecht voor emotionele begeleiding. Ik luister naar jouw verhaal, laat jou ontdekken wat je nodig hebt en ik kijk met jou terug op de zwangerschap en de bevalling. Een bevalling is een ingrijpende gebeurtenis die zowel een enorm positieve als een enorm negatieve nawerking kan hebben. Daarvoor hoeft een bevalling op het eerste oog geen horrorverhaal te zijn, want een “bevalling volgens het boekje” bijvoorbeeld zegt nog niet zo veel over hoe jij die persoonlijk beleefd hebt. Er is een duidelijk verband aangetoond tussen verlies van regie tijdens de bevalling en een postpartum depressie. (klik hier voor een filmpje over het onderzoek)

Bij mij vind je steun, erkenning en hulp bij het hechten met je kindje, hulp vragen aan je omgeving en je weer verbinden met jezelf en je partner.

Je bent van harte welkom om eerst een kennismakingsgesprek aan te vragen. Deze duurt 30 minuten en is gratis. Je kunt hier contact  met mij opnemen.