Liesbeth bevallingsverhalen

In het begin van mijn zwangerschap stond ik redelijk relaxed in het hele gebeuren van bevallen. ‘We zien wel hoe het loopt’, was mijn instelling. Een geboorteplan maken vond ik niet nodig. Naarmate ik verder in mijn zwangerschap groeide, merkte ik dat ik toch behoefte kreeg aan meer informatie. Hoewel ik erg tevreden was over mijn verloskundige, ging de informatie die ik van haar kreeg met name over het kindje en in veel mindere mate over de bevalling zelf. Toen ik met Celine ging praten kwamen er zaken naar boven waar ik van tevoren geen weet van had. We hebben het met name gehad over hoe een bevalling in zijn werk gaat, waar je tegenaan kunt lopen en wat je opties zijn tijdens een bevalling. Je kunt je bevalling niet tot in de puntjes regisseren en dat moet je ook niet willen. Het loopt zoals het loopt, maar het is wel heel prettig om geïnformeerd aan een bevalling te beginnen, zodat je achteraf niet het gevoel hebt dat het je is overkomen. Wat bij mij begon als een intieme thuisbevalling eindigde in het ziekenhuis met 10 man eromheen. Ik heb echter geen moment het gevoel gehad dat ik de touwtjes niet meer in handen had, of dat er keuzes zijn gemaakt waar mijn man en ik niet achter stonden. Ik kijk er dan ook met een erg prettig gevoel op terug en denk dat dit grotendeels te danken is aan Celine. Door haar sessies ben ik kritisch gaan nadenken over hoe ik mijn bevalling nou eigenlijk zou willen. Ook mijn man, die van tevoren nogal sceptisch tegenover de sessies met Celine stond, vond het erg nuttig. Ik kon hem na lang praten overhalen om met me mee te gaan naar een sessie, maar de sessie erna wou hij zelf mee! Het was heel prettig om vervolgens weer bij de verloskundige te zitten en mijn man kritische vragen te horen stellen. Gaf mij heel erg het gevoel dat we samen konden waken voor een prettige bevalling!
Al met al dus enorm fijne begeleiding door een heel fijn persoon. Een echte aanrader voor stellen die voor de eerste keer zwanger zijn!bevallingsverhalen

Bevallingsverhalen

Carla bevallingsverhalen

Voordat ik Celine kende had ik –zoals vele vrouwen- nooit heel veel nagedacht over hoe ik graag zou willen bevallen en hoe ik het baren van mijn kind zou kunnen proberen te maken tot iets prachtigs en moois, in volle bewustzijn. Celine liet me inzien hoeveel keuzes er te maken zijn en daarmee groeide mijn vertrouwen in mijn eigen lichaam en eigen kracht. Dankzij Celine besefte ik dat ik de bevalling van mijn kindje wilde beleven als iets groots en natuurlijks en het liefst, indien mogelijk, op eigen kracht. Ik durfde te geloven in mijn eigen lichaam en wilde zelf de regie voelen in plaats van mij volledig over te geven aan de medische wereld omdat dat nu eenmaal zo gebruikelijk is. Ik vond een fantastische verloskundige die begreep wat ik wilde en mij hierin ondersteunde. Hierdoor heb ik een geweldige ervaring gehad en de mooiste bevalling die ik me kon wensen. Natuurlijk gaat het altijd anders dan je bedenkt, maar ik had zelf de regie.