Loop je vast in je gevoel?

Zoek je een haptonoom in Venlo? Ik ben haptotherapeut wat in de volksmond ook wel haptonoom genoemd wordt. Ik bied je gevoelsbelevingen aan waardoor je leert wat jouw patronen zijn en nog veel belangrijker, je kunt gaan ervaren hoe het is om buiten je eigen patronen te handelen. De meerwaarde van haptotherapie zit in die gevoelsbeleving. Dus niet alleen snappen wat je doet, waarom je dat doet en hoe je het anders wilt doen, maar voelen hoe het is om meer keuzes toe te voegen aan datgene wat je al goed kunt. In verbinding met mij mag je ontdekken wie jij in wezen bent, wat jouw verlangens zijn en hoe je meer vrijheid kunt voelen om die verlangens te bereiken.

Afhankelijk van de hulpvraag mag je ervan uitgaan dat een traject bij mij tussen de 5 en 10 sessies van 1 uur duurt. Het is natuurlijk lastig te zeggen, omdat het op jou persoonlijk afgestemd wordt, maar dan heb je een indruk van de gemiddelde duur van een traject bij mij.

Een post natale depressie?

 1 op de 10 vrouwen krijgt een post natale depressie. Zijn bij jou de babyblues van de kraamweek blijven hangen? Of heb je een paar weken na je bevalling last van symptomen van depressieve gevoelens gekregen?
(klik hier voor de symptomen)

Dan zou jij zomaar een post natale depressie kunnen hebben. Dit kan fysieke oorzaken hebben; veranderde werking van de schildklier, hormonale disbalans of een vitaminetekort. Dan is het van belang dat uit te sluiten en eventueel te behandelen. Daarnaast zou haptotherapie ondersteunend kunnen zijn.

Bij mij kun je terecht voor emotionele begeleiding. Ik kijk met jou terug op de bevalling, want een “bevalling volgens het boekje” bijvoorbeeld zegt nog niet zo veel over hoe jij die persoonlijk beleefd hebt. Er is een duidelijk verband aangetoond tussen verlies van regie tijdens de bevalling en een post-natale depressie. (klik hier voor een filmpje over het onderzoek)

Ben je dus op zoek naar een haptonoom in Venlo? Bij mij vind je steun, erkenning en hulp bij het hechten met je kindje, hulp vragen aan je omgeving en je weer verbinden met jezelf en je partner.

praktijkruimte haptonoom in venlo